Nieuws 2020

bijgewerkt 30-08-2021

30-12-2020
Heuvelrug in Goede Banen
Blij met nieuwe Partner "Heuvelrug in Goede Banen", bewoners van gemeente Utrechtse Heuvelrug werken aan versterking van het landschap en vermindering van de verkeersdruk: ontsnipperen, verluwing van het verkeer, verlaging van maximumsnelheden.

27-12-2020
Georeizen tekent partnerverklaring
Vandaag tekende Drs. Paul van Olm namens de Stichting voor Geowetenschappelijk Onderzoek “Georeizen” onze partnerverklaring.
De stichting Georeizen organiseert reizen onder begeleiding van een professioneel geoloog. Georeizen is een ideële stichting die de geologie propageert en populariseert door middel van excursies en geologie ook in de context wil laten zien. Er is ook altijd veel aandacht voor interactie tussen geologie en andere vakgebieden zoals flora en cultuur.

22-12-2020

Overhandiging materiaal op veilige afstand
Op maandagmiddag, 21 december, werden virtueel de Ontdekkaart en het boekje Ken je Ondergrond overgedragen aan wethouder Chantal Broekhuis van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

02-11-2020
Kasteel Amerongen
Enthousiaste directeur Herman Sietsma tekent namens kasteel Amerongen onze Partnerverklaring. Topkasteel en icoon van Amerongen, Utrechtse Heuvelrug, Geopark en Nederland. 700 jaar rijke historie.

28-10-2020

Zienswijze Omgevingsvisie provincie Utrecht
Het Geopark heeft een reactie gegeven op de Omgevingsvisie van de Provincie Utrecht en deze mondeling toegelicht. zie verder ...

30-09-2020
Landgoederen het Kombos en het Blauwe Huis
Ook zij tekenden onze Partnerverklaring en spraken daarmee hun steun uit voor dit burgerinitiatief.
mevr. A. Laporte-Strijdhorst, landgoed Het Kombos

mevr. H.M. Laporte, landgoed het Blauwe Huis

17-09-2020
Unesco werelderfgoed,biosfeergebieden en geoparken: verschillen en overeenkomsten
Op 7 september 2020, bij een webinar over de Unesco Biosfeergebieden en Geoparken bij het initiatief Geopark Schelde Delta hield Dr. Marike Bontenbal van de Nederlandse Unesco Commissie hierover een powerpoint presentatie.
zie verder ...

16-09-2020
Omgevingseducatie Gooi-, Vecht- en Eemstreek
Op 24 juni tekenden zij de partnerovereenkomst, gezien hun ervaring met educatie, vooral van de jeugd, een welkome aanvulling voor onze educatieve activiteiten.
Omgevingseducatie laat kinderen hun eigen omgeving ontdekken door middel van lesmateriaal, buitenactiviteiten en excursies. Door samen te werken met organisaties op het gebied van natuur, duurzaamheid en erfgoed bieden zij een breed aanbod voor het basis- en voortgezet onderwijs.
Hans Hoes tekent 'op afstand'

05-08-2020
Geologisch Museum Hofland
Superblij met onze nieuwste partner: Geologisch Museum Hofland. Gert Bosscher tekent. Een educatief centrum met een rijk geïllustreerd verhaal over het ontstaan van onze leefomgeving. Een bezoek zeker waard!

08-07-2020
Overhandiging Ontdekkaart en Boekje De Bilt en Stichtse Vecht
Vandaag zijn in het Streekmuseum Vredegoed in Tienhoven de Ontdekkaart en het boekje Ken je Ondergrond  overhandigd aan o.a. wethouder Maarten van Dijk van gemeente Stichtse Vecht en Peter Smit, bestuurder van Waterschap AGV.

De uitgaves voor De Bilt en Stichtse Vecht werden mogelijk gemaakt door bijdrages van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en KIEM, een samenwerkingsverband van het Elise Mathilde Fonds, het K.F. Hein Fonds en het Cultuurfonds Utrecht.

02-07-2020
Overhandiging Ontdekkaart en Boekje Rhenen e.o.
Vandaag zijn in het Stadsmuseum van Rhenen de Ontdekkaart en het boekje Ken je Ondergrond op gepaste afstand overhandigd aan o.a. wethouder Hans Boerkamp van de gemeente Rhenen.

Met financiële bijdragen van Stichting Voormalig Gast- en Weeshuis Rhenen, Waterschap Vallei en Veluwe, RAAP en Rabobank Vallei en Rijn waren we – met de nodige professionele ondersteuning - in staat deze producten te realiseren. En we zijn er trots op.

23-06-2020
Nieuwe partner
Goois Natuurreservaat ook officieel Partner van Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht. Directeur-rentmeester Karin Kos tekende Partnerverklaring

02-04-2020
Nieuwe partner
RAAP, het grootste onafhankelijke onderzoeks- en adviesbureau voor archeologie, cultuurhistorie en erfgoed in Nederland, heeft de Partnerverklaring ondertekend, welkom.

20-03-2020
Wim Hoek bij Vroege Vogels met Sporen uit de ijstijd in het landschap
Wim Hoek, docent bij vakgebied Aardkunde, Universiteit Utrecht en adviseur van het geopark werd geïnterviewd in het TV programma Vroege Vogels in het kader van een hele uitzending over de ijstijden in Nederland. zie verder ...

17-01-2020
persverklaring
Burgerinitiatieven bundelen krachten voor Geopark

Vanaf 1 januari 2020 werken Stichting Geopark Heuvelrug i.o. en Stichting ter realisatie van Geopark Gooi en Vecht samen verder vanuit Stichting Geopark Heuvelrug – Gooi en Vecht met een nieuw bestuur. zie verder ...