Nieuws

bijgewerkt 19-04-2024

Voor het meer actuele Nieuws kunt u beter gaan naar de NIEUWSBRIEVEN.

Canal Cleanup Kromme Rijn en Vecht
Stichting Duurzame Innovatie organiseert op zaterdag 25 mei 2024 om 11:00 uur een Canal Cleanup langs de Vecht en Kromme Rijn in opdracht van waterschappen Stichtse Rijnlanden en Amstel, Gooi en Vecht.

Dit doen wij in samenwerking met Recycle Valley en ons grote doel is: een schone waterweg tussen Den Helder en Maastricht! Wij maken de Vecht en Kromme Rijn lopend schoon van Muiden tot Wijk bij Duurstede, iedere groep vrijwilligers maakt een stuk van ongeveer 4 kilometer zwerfafvalvrij.

Jaarlijks komt meer dan 50 miljoen kilo zwerfafval in de natuur terecht.

Het doel van deze actie is om met buurtbewoners en andere betrokkenen de omgeving van deze waterwegen schoon te maken van zwerfafval. Als organisatie zorgen wij dat de juiste materialen klaarliggen bij het startpunt en alles weer opgevangen wordt bij het eindpunt.

Help jij mee de Vecht en Kromme Rijn schoon te maken? Voor meer informatie en aanmelden ga naar:
https://www.duurzameinnovatie.eu/aanmelden-cleanup-vkr/

27 maart 2024

Gemeente Hilversum, Partner van het Geopark
Op woensdag, 27 maart, ondertekende wethouder Bart Heller de Partnerverklaring en merkte hierbij op ...

“We vieren dit jaar dat Hilversum 600 jaar oud is. Maar onze geschiedenis en de vele bijzondere verhalen gaan veel verder terug.

’t Gooi is een van de oudst bewoonde streken van Nederland met diverse préhistorische grafheuvels uit de bronstijd (1800-1200 v Chr.) De cultuur uit die tijd wordt zelfs Hilversumcultuur genoemd. We wonen daarmee in een bijzondere omgeving met grote landschappelijke kwaliteit en waarde, met een geschiedenis die de moeite waard is om te vertellen.

Met de inzet, verhalen en materialen van het Geopark Heuvelrug Gooi en Vecht kan iedereen dit nog beter ontdekken.”

31 januari 2024

Boekje 'Ken je Ondergrond' alsnog toegevoegd.

De gemeente Zeist was onze eerste sponsor die ons in staat stelde de eerste Ontdekkaart te produceren.

Bij onze volgende projecten werden hier de 'Ken je Ondergrond' boekjes aan toegevoegd terwijl Zeist leed aan de wet van de remmende voorsprong, dus ... geen boekje.

Dit is nu hersteld door alsnog dit boekje te maken.